Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is net als herbestemming een bouwvorm die echt van deze tijd is. Steeds meer particulieren willen een woning die zoveel mogelijk energieneutraal is, en het milieu ook qua bouw zo min mogelijk belast. Daarbij is het doorgaans wel van belang, dat er geen concessies worden gedaan aan het wooncomfort en het design van de woning. Dat is een mooie uitdaging, en dergelijke bouwprojecten hebben wij al diverse malen begeleid, zeker in de regio Nijmegen.

Het vereist verantwoord omgaan met energie, water en uiteraard bouwmaterialen. Het grote voordeel van een duurzame woning is niet alleen lage of minimale energiekosten, maar ook dat daardoor uw woning ook meer waard zal zijn omdat het energielabel zeer gunstig is.

Duurzaam bouwen begint bij ons met het bespreken van uw wensen en eisen. Op basis daarvan geven we een advies en gaan we aan de slag. We geven bijvoorbeeld advies over de volgende zaken:

 • Zongericht bouwen
 • Selectie isolatiemateriaal en overige bouwmateriale (hergebruikt of nieuw)
 • Selectie zonnepanelen, UHR CV installatie, warmtepompen etc.
 • Bouwmethode
 • Grootte woning
 • Klimaatbeheersing
 • Waterbeheersing
 • Energiebeheersing

Er is sprake van zogenaamd passief bouwen als aan alle bovenstaande voorwaarden zoveel mogelijk wordt voldaan. Duurzaam bouwen kan zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. De mogelijkheden zijn in ieder geval divers. De site Duurzaam Thuis geeft tips. De grootte van de woning is uiteraard van belang om het energieverbruik te kunnen bepalen. Doorgaans is het zo, dat bij duurzaam wonen ook uitgegaan wordt van hoeveel woonruimte men daadwerkelijk nodig heeft of denkt te gaan hebben. De essentie is doorgaans, het bouwvolume in ieder geval zo laag mogelijk te houden om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

Ook de tuin vormt onderdeel van duurzaam bouwen. Denk aan het gebruik van hemelwater om te besparen op waterkosten.

Mario Schoenmakers Bouwkundig ontwerp- en adviesbureau kan naast het ontwerp van duurzaam bouwen ook de bouw begeleiden, zodat het ecologische bouw plan ook daadwerkelijk tot in de details gerealiseerd wordt., en u jaren kunt genieten van uw duurzame woning.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen voor wat betreft duurzaam bouwen? Neem dan contact met ons op op telefoonnummer 024-6221390, of vul onderstaand aanvraagformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht